.

.

неделя, 23 ноември 2014 г.

Шоколадово-палачинкова торта с тиквен мус

Шоколадово-палачинкова торта с тиквен мус 





Още като я видях в една от кулинарните групи,знаех,че няма да ми се размине само с гледането :))
Щом е с тиква,значи ще се хареса!А най-голямото признание дойде от съпруга ми,който не обича тиква,но изяде две парчета crazy

рецептата е от тук 

продукти

за палачинките :
3 яйца
3 ч.ч. прясно мляко
какао
брашно ( за смес с гъстота на боза)

за крема
1 и 1/2 ч.ч пюре от тиква
1 консерва "Дулсе де лече" ( сварено кондензирано мляко)
300 мл течна сметана за разбиване
желатин ,разтворен в малко течност
канела,джинджифил,индийско орехче






Палачинките си приготвяте като разбивате яйцата и млякото,постепенно добавяте какаото а след това и брашното малко по малко докато стане желаната гъстота !
След това си намаслявате тиган и изсипвате по черпак от сместа за всяка палачинка :)



Ако няма от къде да си купите готов крем от кондензирано мляко - "Дулсе де лече",то направата му е много елементарна и лесна!
Купувате си консерва подсладено кондензирано мляко и я слагате в тенджера да се вари,водата трябва да покрива консервата,като постоянно добавяте по малко вода,за да не изври!Така варите около 4 часа ,оставяте да се охлади във водата и сте готови :)


Пюрето от тиква приготвяте от сварена или печена тиква!
Пасирате я с две супени лъжици захар,добавяте и подправките!



Разбивате сметаната на сняг!Добавяте към нея крема от кондензираното мляко и пасираната с подправките тиква,при непрекъснато бъркане добавяте и разтопения желатин!
Тъй като нямам ринг,редих палачинките в чиния,но е трудно :),за това послушайте Луси и използвайте ринг за торта!
Редите палачинка,мажете с крем и отново палачинка,крем ...докато свършат палачинките!Прибирате в хладилник,за да стегне!
След като махнете ринга измазвате тортата с крем и украсявате по желание!
Аз поръсих с какао!



6 коментара:

  1. Ти вече я направи! Браво! Разкошна е!
    И аз си я записах, ама кой знае кога ще ѝ дойде времето! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щях и по-рано,но три дни търся тиква :)))
      Много е бърза,и много бързо свършва!Сложих цялата консерва,защото не ми беше достатъчно сладка :))
      хубава вечер !

      Изтриване
  2. Ами и аз вече разбрах,че няма да стане само с гледане:)!Прекрасна торта си сътворила,Мимка!
    Поздрави:)!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна е и във ваше изпълнение тази торта! Комплименти!

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...